Mašine za pranje podova

Mašine za čišćenje

Usisivači

Singl Disc mašine

Prehrambena industrija

Sektor hrane
Maloprodaja (male površine za čišćenje)
Supermarketi, Prehrambene prodavnice, Delikatesi


Masovna maloprodaja (GDO) - Velike površine za čišćenje
Supermarketi lanci, hipermarketi, trgovački centri, špediteri, prodavnice

Za mnoge aspekte, mehanizacija čišćenja u ovom sektoru postala je apsolutno neophodna. U okruženjima koja se odnose na hranu, morate postići najviše standarde čistoće i higijene, koji se mogu postići samo putem čestih intervencija i upotrebe efikasnih mašina. Jasno je da se ovi rezultati moraju dobiti uz ograničene troškove upravljanja i, istovremeno, bez ugrožavanja kvaliteta i profesionalizma rada.
Comac je oduvek bio posvećen razvoju proizvoda koji mogu postići najbolji rezultat u čišćenju podova uz minimalne operativne troškove.

Mašine za čišćenje Comac-a su osnov za rešavanje različitih problema u prehrambenoj industriji. Oni garantuju savršene sanitarije, uklanjaju prljavštinu sa poda i prikupljaju ga u rezervoaru za odlaganje koji se lako isprazni kada se posao završi. Odlični rezultati higijene obezbeđeni su i mogućnošću brisanja mašina brzo i lako na kraju dana. Što je mašina čistija, to bolje daje bolje rezultate. Iz tog razloga Comac nudi mašine koje neverovatno brzo čiste i dezinfikuju. Rezervoari za otpadnu tečnost, na primer, mogu se potpuno isprazniti bez ostavljanja ostataka.
Sušenje je jednako važno. Mašine za čišćenje Comac-a peru perfektno i suvo u jednom odlomku. To znači da možete da čistite u maloprodajnim mestima čak i kada su prisutni ljudi, bez ikakvog rizika da ostavtite klizav pod. Zahvaljujući i sistemu doziranja koji kontroliše tačnu količinu deterdženta,na taj način, na podu se ne stvara neprijatna i klizava patina.

Sa novim mašinama za čišćenje Comac-a, operacije čišćenja se mogu izvoditi u hipermarketima čak i tokom radnog vremena, zahvaljujući malom nivou buke koja ne ometa životnu sredinu ili ljude u njemu.

Ako želite da očistite podove površine od 400 do 1.200 m2, Comac preporučuje mašinu za čišćenje Vispa 35; za površine do 2000 m2, postoji mašina za čišćenje Antea, L20. U okruženju ograničenih dimenzija gde se mora sakupljati mali čvrsti otpad, kao što su mali komadi povrća ili komadi mesa, može se koristiti i kosilica verzije Vispa 35, koja prljavštinu prenese u suvi rezervoar otpada.

Za čišćenje površina srednje veličine preporučuju se mašine za čišćenje koje se guraju Versa,Media i ride-on model Innova .

Za čišćenje velikih površina, koje mogu biti teško zaprljane, mogu se koristiti mašine za čišćenje Optima ili C130, koja imaju visoku moć pranja zahvaljujući pritisku četki podesivim do 180 kg pritiska(Model C130).

Horeca Sektor
Horeca
Restorani brze hrane, barovi, restorani, male gostionice, ugostiteljske usluge, kuhinje, krevet i doručak

Za sada, još uvijek je mali broj menadžera u javnom sektoru svesni ogromnih prednosti koje se mogu dobiti od korišćenja mehaničkih metoda za čišćenje poda. Mnogi su uvereni da je jedini način rešavanja ovog problema klasičan sistem mopa i kante - i dalje široko korišćen.
Zašto koristiti metode ručnog čišćenja kada dobijete bolje rezultate čišćenja i higijene za pola vremena, a sa pola napora?

Rešenje koje nudi Comac se zove Vispa 35, mala, revolucionarna mašina za čišćenje koja omogućava pranje, dezinfekciju i sušenje u jednom koraku. To je tačno - dok pere i usisava prljavštinu, mašina istovremeno i suši. Unutrašnji testovi kompanije pokazali su da, kada se koriste u normalnim uslovima prljavštine (čišćenje održavanja), mala mašina za čišćenje Comac eliminiše 76% prljavštine u poređenju sa 35% ručnih metoda.
A ovaj procenat se značajno povećava ako se čišćenje često vrši.

Vispa 35 je takođe poboljšanje u odnosu na ručne sistemime čišćenja, jer ručne metode na duži rok, mogu imati negativne reperkusije na zdravlje operatera.
U stvari, Vispa 35, zahvaljujući svojoj ergonomiji, štiti operatera od stresa na kičmu, garantujući udobnost i sigurnost: korisnik nije podložan fizičkom stresu, a vrijeme potrebno za obavljanje operacija čišćenja je značajno smanjeno, čime se povećava produktivnost do 30%.
Pored toga, kvalitet higijene je poboljšan za 100%: prljavština se u potpunosti uklanja u jednom proasku